Khm , vec je opsta poznata cinjenica da se uskoro blizi ljetni raspust , i da uskoro postajemo , mnogo ozbiljniji server , i vrijeme je da okrenemo novu stranicu u vezi svega , zaponcimo prvo sa organizacijom novog HLGuard Public-a , ovako slijedece stvari , prijeti adminu , opomenete ga , kick , druga opomena ban od 30-120 mint , vrati se slijedeci put i dalje nemiran , ban na 1440 mint , o5 bezobrazan blacklist , svaki put ga ugledate perma ban ide , znaci ovo podrazumjeva na sve zive prijetnje koje moze uputiti pristunom ne prisutnom adminu bilo sta , lupam neko prijeti da ceme istuci itd hajmo kick pa ova procedura koju sam maloprije naveo , onda admini sa publica na forumu hocu da vidim kako ne spamaju forum i da umjesto toga pisu nesto korisno a ne da nabijaju postove...Znaci ozbiljnosti malo , nabijajte postove u igrama , i Saletov i krletov kutak a ostalo bez spama i opominjite ostale clanove u vezi toga ....
Psycho i ja smo razmisljali od jednoj extra ideji i ovim putem cu obavjsetiti sve admine na serveru , i van njega buduce admine itd ... Psycho ne napusta hlguard-servers.com , naprotiv on ce pomoci zajedno sa fatalom da prosirimo ovaj vec nash khm 5 mjeseci star community (ako ne i vishe) , Otvorit ce HLGuard Public Beta (Sadasnji HLGuard Public ce biti alpha) , ovim se desava slijedeca stvar Psycho , BulletProof , i ja postajemo globalni head admini tj , mi smo head admini HLGuard-a uopste , znaci zamolio bih zbog ovoga odredjenu dozu postovanja prema nama na svim serverima ! Znaci ti si i dalje tamo glavni zajedno samnom . S tim sto sam ja head na svim serverima kao sto je i Psycho i Bulletproof , zato sto mi mozemo bolje rjesiti odredjene probleme od vas ostalih itd ... Da josh napomenem da cemo ja i bulletproof , imati sve accsese u vezi servera i nas pitajte slobodno pitanja sto se tice bilo cega i menadzmenta ...
Bulletproof , mozda mnogi od vas nisu svjesni ali ovaj momak je meni dosta pomagao oko publica , clan wara i v2 HLGuarda ... Prema nekom planu on ce dici takodje na kraju skolske godine DeathMatch server i on ce sam da stvori tamo sebi nezavisan admin tim kao sto ce i psiho imati svoj na beti , kao sto i mi imamo na alphi i oni nam se nece mjesati sto se toga tice , kao ni mi njima .
Clan War cemo svi mi zajedno da radimo , dicemo josh 1 tokom lige , da nam pomaze u brzoj realizaciji nje . A onda cemo oboriti ovaj trenutni i nastaviti sa ovim drugim (koji ce biti hostovan kod KGB-a - smanjit cemo latency time itd ...)
Da rezimiramo sve znaci uskoro nash community ce da bude drasticno promijenjen i povecan , time dobijamo novu ljestvicu na ranku postovanja znaci otp ce ici ovako :
Bulletproof, Psycho,0.g[eE] i Senseless ce odrzavati ftp-ove , i biti Generalni Headovi.
Bulletproof ce imati svoje head admine i admin tim koji stoji iza njih na svom serveru (HLGuard DeathMetch)
takodje ce se na Psy-ovom serveru stvari odvijati ovako (imat ce svoj tim , head admien itd ...) - HLGuard Public Beta
Senseless tj ja cu imati kotrolu nad Alphom zajedno sa Ogijem , i mi cemo imati ovaj sadasnji admin tim s time sto cemo morati uvesti neke promjene zbog neozbiljnosti samih admina , tj ima da vas stegnemo da ne disete normalno
... Jer ipak mi postajemo sada ozbiljan community i nema vishe zajebavanja oko bilo chega ....
Slijedece na dnevnom redu jeste ozbiljno organizovana liga i ona se u potpunosti mora realizovati kako je planirano ... Ne ocekujem mini admine kao i ostale da se org oko sklapljanja pravila mjesta itd , ali ce biti nedopustivo da oni ne ucestvuju kao same sudije u ovoj ligi ... Te admine cu ja navesti nekom drugom prilikom !
Posljednja tacka ovog mog vec dosadnog texta svima predpostavljam je ... Raspored slijedecih servera ... Znaci Serveri ce biti rasporedjeni ovako ....
HLGuard Public Alpha - Sa 32 slota , 1 rezervisan za admine , kada je server pun ide redirekcija na Betu
HLGuard Public Beta - 24 slota , sa rezervisanim mjestom za admine koje ce Psycho odrediti kao i redirekcija na koji Psycho odredi (Najvjerovatnije DeathMatch)
HLGuard DeathMatch - 18 ili 24 slota , uglavnom BulletProof ce sve to da sredi pocetkom raspusta , njegova redirekcija ide na ClanWar
HLGuard ClanWar , e ovo je vec khm skakljiva tema oko vlasnistva , bice slijedeci nivo organizacije , bira se tacno 10 admina na ClanWar-u ostali se svi brisu , i najaktivniji ostaju sa tim privilegijama da budu admini !
Naravno sredit cemo da bude na komandu "/server" da se prikazu sva cetiri servera i da imamo tu mogucnost da se igrac prebaci na zeljeni server ... ClanWar je posljednji na redirect listi , znaci Alpha puna igrac redirected na Betu , Beta puna igrach redirected na DeathMatch, DM pun igrach redirected na ClanWar , sto se tice clan wara rezervacija , server se automatski cisti , stavlja se odg password javlja se ljudima itd ... ljudi ulazi itd ...
ClanWar server stoji odkljucan sve do sat vremena prije odigravanja zakazanog mecha , zaduzeni admin javlja teamleadirma password da bi se mogli zagrijavati itd ... Na 10 mint prije pocetka mecha , HLTV dolazi na server i pocinje sa snimanjem itd ...
I konacno da napisem stvar u vezi Forum , admin tabla ce ostati ista svi ce admini moci da diskutuju u vezi svega na 1 om mjestu , da se svi slazemo oko nekih krupnijih promjena , u Admin Tabli ce biti dodana 3 slijedeca boarda "Alpha" "Beta" "DeathMatch" "ClanWar" odredjene grupe ce biti napravljene i to ce biti editovano od strane Head Admina (Vrhovnih) ...
Ovo je obavjestenje u vezi svega sto ce se desiti preko ljetnog raspusta ... To je to ... Postajemo profi serveri , i to je opsta cinjenica svega ovoga , ako nemate sta pametno prokomentarisati molio bih da to i ne radite !
Hvala mnogo na ulozen trud na ovom serveru , nadam se da cemo uspjeti u realizaciji ove ideje , i da cemo mnoge probleme rjesiti zajedno i stvarno zelim da vam kazem da smo bili fenomenalni i da se nadam da cemo za par mjeseci biti mnogo poznatiji nego sto smo sad , na Balkanu Uopste pa cak i u svijetu , otklonit cemo mane i veceras ili tokom noci se izvrsavaju poslj radovi u vezi redirekcije servera tako da cemo sutra ocekivati novi HLGuard Servers Public , sa svim novim dzidza mizdama i extra latencyom ... Hvala vam puno, bez vas ne bi mogli sve ovo da realzujemo
0.g[eE],Senseless